Инфо  

По 73 години постоење на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија, за првпат избрана жена за претседател на Сојузот

9.6.2019 На изборната седница на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија одржана на 29.3.2019 година за нов претседател на СЗПМ и воедно претседател на Извршниот одбор на Сојузот за период од 2019 - 2023 година, беше избрана Станка Трајкова досегашен секретар на Извршниот одбор на Сојузот, истакнат активист и стручњак со големо познавање на пензионерската проблематика, дипломиран правник и коавтор и автор на коментари на Законот за пензиското и инвалидското осигурување и учесник во пензиските реформи. Трајкова е и носител и автор на повеќе проекти поврзани со пензионерската популација во СЗПМ.

Берберница по мерка на муштериите

6.6.2019 Берберот Реџеп полуматурантите од ООУ „Гоце Делчев“ од своето село Подгорци ги потстрижува и уредува бесплатно кога се фотографираат за табло, a старите изнемоштени лица ги стриже и бричи дома и не им наплаќа!

Соработка ќе се потпира на мотивација, креативност и критички осврт кон работата

14.5.2019 На 12 април 2019 година се одржа конститутивната седница на Извршниот одбор на СЗПМ во новиот состав

Размена на книги помеѓу пензионери и книжевни муабети

9.5.2019 Убав несекојдневен настан се случи на 6 април 2019 година. Се одржа пензионерскиот книжевен настан во периодот од 18 до 20 часот во „Метрополис“ барот во Струга

Министерката Царовска и градоначалникот Анастасов во посета на пензионерите

8.4.2019 На 4-ти април годинава, Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, во придружба на градоначалникот на општина Пробиштип Драган Анастасов беа во посета на пензионерите членови на ЗП Пробиштип

Пеачката група „Лоза“ сними ЦД со 16 родокрајни песни

2.4.2019 Пеачката група „Лоза“ која работи во рамките на ЗП Кавадарци, својата активност ја круниса со издавање на албум насловен како ,,На гости во Кавадарци“

Усогласување на пензиите од 1 јануари 2019 година

2.4.2019 Согласно со законските прописи од областа на пензиското и инвалидското осигурување, а со цел зачувување на материјалната и социјалната сигурност на корисниците на пензија се врши редовно усогласување на пензиите

Галерии

Активности на СЗПМ
Меѓународна соработка
Награди и признанија
Јубилеи
Страници на здруженија
 
  copyright © SZPM | изработено од Medium 3