Инфо  

Соработка ќе се потпира на мотивација, креативност и критички осврт кон работата

14.4.2019 На 12 април 2019 година се одржа конститутивната седница на Извршниот одбор на СЗПМ во новиот состав

Размена на книги помеѓу пензионери и книжевни муабети

9.4.2019 Убав несекојдневен настан се случи на 6 април 2019 година. Се одржа пензионерскиот книжевен настан во периодот од 18 до 20 часот во „Метрополис“ барот во Струга

Министерката Царовска и градоначалникот Анастасов во посета на пензионерите

8.4.2019 На 4-ти април годинава, Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, во придружба на градоначалникот на општина Пробиштип Драган Анастасов беа во посета на пензионерите членови на ЗП Пробиштип

Пеачката група „Лоза“ сними ЦД со 16 родокрајни песни

2.4.2019 Пеачката група „Лоза“ која работи во рамките на ЗП Кавадарци, својата активност ја круниса со издавање на албум насловен како ,,На гости во Кавадарци“

Усогласување на пензиите од 1 јануари 2019 година

2.4.2019 Согласно со законските прописи од областа на пензиското и инвалидското осигурување, а со цел зачувување на материјалната и социјалната сигурност на корисниците на пензија се врши редовно усогласување на пензиите

Хуманитарката Јесика Готенбос од Холандија – голем пријател на нашата земја

28.3.2019 Јесика Готенбос е од градот Хорн Холандија кој е одалечен само 40 километри од Амстердам. Таа е член на хуманитарната организација „Помош за Македонија“ во нејзиниот град

Галерии

Активности на СЗПМ
Меѓународна соработка
Награди и признанија
Јубилеи
Страници на здруженија
 
  copyright © SZPM | изработено од Medium 3