Инфо  

Премиерот Зоран Заев и министерот за здравство д-р Венко Филипче на работна средба со пензионерите

1.12.2019 Укинати се квотите за лекови, а унапредени се и здравствените услови за пензионерите. Од следната година пензионерите просечно ќе добијат 10.000 денари повеќе или околу 850 денари месечно поголема пензија

Убав пример и доказ за грижата за највозрасните жители

27.11.2019 На 25 ноември 2019 година во Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија беше потпишан договор за соработка меѓу СН Осигурителен брокер АД Битола како давател на услугата, Фондот за Пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија и Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија

Делегација на СЗПМ на средба со премиерот Зоран Заев и министерката Мила Царовска

26.11.2019 Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, се сретнаа со делегација на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија,

Соработката е на посакувано ниво, но ќе ја збогатиме и со нови форми и содржини

20.11.2019 Вo гoдинaтa кoгa Сojузoт нa здружeниjaтa нa пeнзиoнeритe нa Maкeдoниja гo oдбeлeжувaше свojoт гoлeм jубилej 70 гoдини oд пeнзиoнeрскoтo oргaнизирaњe вo Maкeдoниja, Сojузoт гo дoби нajпoсaкувaниoт пoдaрoк oд држaвaтa, рaбoтни прoстoрии вo кoи ќe сe oдвивaaт нaшитe aктивнoсти.

Панел-дискусија на тема: „Здраво стареење и социјални сервиси за стари лица“

19.11.2019 Во рамките на одбележувањето на „Неделата за стари лица“ во организација на Црвениот крст на Македонија се одржа панел-дискусија на темa: „Здраво стареење и социјални сервиси за стари лица“

Растат пензиите за 322.622 пензионери

18.11.2019 Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, директорот на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување Шаип Зенељи и претседателката на Сојузот на здруженијата на пензионерите Станка Трајкова на заедничка прес-конференција во Владата го најавија новото зголемување на пензиите проектирано со Буџетот за 2020 година, кое ќе стартува со исплатата на јануарската пензија
Страници на здруженија

Галерии

Активности на СЗПМ
Меѓународна соработка
Награди и признанија
Јубилеи
 
  copyright © SZPM | изработено од Medium 3